Geblablabla

Geschreven op dinsdag, 05 mei 2015 20:10

And now.... for making some gorgeous effectively home-made mosquito repellent

Home-made mosquito repellent can be as good or even better then retail repellents. I read this article about it with great interest. This triggered me to plant some catnip seeds in my green house last year. My cats loved the idea too!This spring last years catnip exploded and overtook all the other plants in the green house. Time to cut it and make some repellent before all the other plants die of being in the shade... Here is the recipe I use for making catnip anti-mozzie cream:
Lees meer...
Geschreven op zaterdag, 21 februari 2015 21:10

Zelf wasmiddel maken kan echt en werkt echt!

Zo, even een klein berichtje over wasmiddel. Zelfmaken! Het makkelijkste wat er is en je was wordt lekker fris :-) Wat doe je?  Koop een blok Marseille zeep die je zelf opraspt of koop een zak luie Marseille vlokken. Ik heb een zak vlokken van twee kilo gekocht en daar doe ik vast tot 2047 mee. Voor een hoeveelheid van 5 liter heb je namelijk maar 16 gram vlokken voor nodig. Anyway, pak een grote pan, gooi daar vijf liter nog borrelend bloedheet water in en voeg daar dus 16 gram Marseille vlokkenrasp aan toe. Roeren!! (met een garde) en…
Geschreven op dinsdag, 21 oktober 2014 00:00

Hüttenkäse deodorant

4 november 2014 11:14 | Goedendag Hekserij, Hopelijk kan ik terecht bij jullie met een particuliere vraag over emulgatoren. Ik maak voor eigen gebruik diverse producten zelf waaronder deodorant. Ik gebruik daarvoor het klassieke recept kokosolie, bakpoeder, maizena en tee tree olie. Omdat de deo boven de 22 graden vloeibaar wordt en bij lage temperaturen keihard, heb ik bij jullie de emulgator xantaan gom besteld. Als ik dit toevoeg gaat in eerste instantie de deo enorm schuimen en daarna veranderd het in hüttenkäse (klonterig).
Lees meer...
Geschreven op zaterdag, 21 augustus 2010 00:00

Open boterbrief!

Hallo Keuringsdienst, Ik ben een echte boterfanaat. Roomboter, puur natuur met lekkere zoutkorrels er in, zalig. Helaas moet ik het op mijn werk met 'normale' boter (oftewel halvarine) doen en het valt me op dat deze A. echt nergens naar smaakt en B. steeds van mijn mes afvalt en dan ook het liefst net voordat ik mijn bord bereikt heb. Weten jullie waarom dat zo is?
Lees meer...

Open boterbrief!

zaterdag, 21 augustus 2010 00:00
0 reacties

Hallo Keuringsdienst,

Ik ben een echte boterfanaat. Roomboter, puur natuur met lekkere zoutkorrels er in, zalig.
Helaas moet ik het op mijn werk met 'normale' boter (oftewel halvarine) doen en het valt me op dat deze A. echt nergens naar smaakt en B. steeds van mijn mes afvalt en dan ook het liefst net voordat ik mijn bord bereikt heb. Weten jullie waarom dat zo is?Volgens mij wordt de boter ongefundeerd aangemerkt als enorme boosdoener (echte roomboter is ook uit de schappen aan het verdwijnen), want de hoeveelheid boter die je op je brood smeert is zo weinig, dat het volgens mij helemaal niet uitmaakt dat er wat vet en calorieen inzitten. Tis rampzalig dat de boter aan het verdwijnen is en dat we het met die waterige namaakmeuk moeten doen. Als ik op vakantie ga neem ik altijd een paar pakken roomboter terug mee naar huis.. hopen dat andere landen ons slechte boterbeleid niet gaan volgen.

Maar goed mijn vraag is dus eigenlijk waarom valt de boter van mijn mes en is de smaakafbraak nog te herstellen?

Groetjes,
marijke verkaik

ANTWOORD van KvW:
------------------------------

Geachte Marijke,

Hartelijk dank voor uw reactie! De redactie van de Keuringsdienst van Waarde ontvangt dagelijks heel veel mails. Dat we overstelpt worden met post waarderen we zeer, want zo blijven we goed op de hoogte van wat er leeft onder onze kijkers. Inhoudelijke vragen en tips zijn vaak waardevol gebleken voor de redactie.

Wij lezen alle mails. Maar hoe graag we het ook zouden willen, helaas is het niet mogelijk iedereen persoonlijk te antwoorden. Wij hebben een kleine redactie en dat zou ten koste gaan van ons redactionele werk.

Wat doen we met uw bericht? Ingezonden onderwerpen, suggesties en tips worden besproken in de redactievergadering. Als er interesse is of behoefte aan meer informatie nemen wij contact met u op.

Wij hopen op uw begrip!

Met vriendelijke groet,
redactie Keuringsdienst van Waarde

P.S. Momenteel zijn wij bezig met een uitzending die geheel in het teken staat van boter. In het nieuwe seizoen, dat van start gaat vanaf 9 september, zal aandacht besteed worden aan de verschillen tussen de typen boter die in de supermarkt verkrijgbaar zijn. Hopelijk geeft deze uitzending antwoord op je vragen.

YAY!

SHARE

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.