Geblablabla

Geschreven op dinsdag, 05 mei 2015 20:10

And now.... for making some gorgeous effectively home-made mosquito repellent

Home-made mosquito repellent can be as good or even better then retail repellents. I read this article about it with great interest. This triggered me to plant some catnip seeds in my green house last year. My cats loved the idea too!This spring last years catnip exploded and overtook all the other plants in the green house. Time to cut it and make some repellent before all the other plants die of being in the shade... Here is the recipe I use for making catnip anti-mozzie cream:
Lees meer...
Geschreven op zaterdag, 21 februari 2015 21:10

Zelf wasmiddel maken kan echt en werkt echt!

Zo, even een klein berichtje over wasmiddel. Zelfmaken! Het makkelijkste wat er is en je was wordt lekker fris :-) Wat doe je?  Koop een blok Marseille zeep die je zelf opraspt of koop een zak luie Marseille vlokken. Ik heb een zak vlokken van twee kilo gekocht en daar doe ik vast tot 2047 mee. Voor een hoeveelheid van 5 liter heb je namelijk maar 16 gram vlokken voor nodig. Anyway, pak een grote pan, gooi daar vijf liter nog borrelend bloedheet water in en voeg daar dus 16 gram Marseille vlokkenrasp aan toe. Roeren!! (met een garde) en…
Geschreven op dinsdag, 21 oktober 2014 00:00

Hüttenkäse deodorant

4 november 2014 11:14 | Goedendag Hekserij, Hopelijk kan ik terecht bij jullie met een particuliere vraag over emulgatoren. Ik maak voor eigen gebruik diverse producten zelf waaronder deodorant. Ik gebruik daarvoor het klassieke recept kokosolie, bakpoeder, maizena en tee tree olie. Omdat de deo boven de 22 graden vloeibaar wordt en bij lage temperaturen keihard, heb ik bij jullie de emulgator xantaan gom besteld. Als ik dit toevoeg gaat in eerste instantie de deo enorm schuimen en daarna veranderd het in hüttenkäse (klonterig).
Lees meer...
Geschreven op zaterdag, 21 augustus 2010 00:00

Open boterbrief!

Hallo Keuringsdienst, Ik ben een echte boterfanaat. Roomboter, puur natuur met lekkere zoutkorrels er in, zalig. Helaas moet ik het op mijn werk met 'normale' boter (oftewel halvarine) doen en het valt me op dat deze A. echt nergens naar smaakt en B. steeds van mijn mes afvalt en dan ook het liefst net voordat ik mijn bord bereikt heb. Weten jullie waarom dat zo is?
Lees meer...

Mijn telefoon is onderweg weer onderweg weer onderweg weer onderweg

vrijdag, 18 juni 2010 12:20
0 reacties

waveMijn nieuwe gadget, de samsung wave, smartphone is onderweg. Kan elk moment binnenkomen, tot zover niks speciaals. Maarrr deze telefoon heeft een geschedenis. Ik heb hem drie keer besteld bij KaaPeeeN, pas bij de derde keer kwam mijn bestelling ook daadwerkelijk in het systeem van KPN aan en ondernam de medewerker actie om de telefoon naar mij toe te sturen. Toen ik op een vrijdag 2 weken geleden, als een hond die op de postbode zit te wachten, bij de deur stond kreeg ik van de TNT-jongen alleen een simkaart... Weer bellen, bleek de telefoon weer niet besteld te zijn... 'heb ik kpn zakelijk aan de lijn of Telefonica Timboektoe?', dus wederom maar eens besteld, weekje later ligt hij weer op de mat, uitpakken aanzetten, wachten... wachten... niks... oplader d'r aan, misschien leeg... wachten... niks, alleen een batterij icoontje. Vervolgens van alles geprobeert, sim eruit, geheugenkaart er uit, zelf een andere oplader met hetzelfde voltage... niks.. als een dood vogeltje.. Maar weer bellen... Ik mag hem terugsturen en dan krijg ik een nieuwe geretourneerd en dat is vandaag. Vandaag komt ie, mijn timboektaanse telefoontje en ik ben zo benieuwd of hij het doet!

SHARE

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.