The Outback is begonnen!

zaterdag, 06 mei 2006 10:16
0 reacties

Hallo Barbapapas en Barbabollos,

We zijn nu bij een roadhouse "Billabong" wat zoiets als plasje water betekent. Nou, niet gezien hier! Het is hier enorm wijds, we zitten op de Highway en komen elke 5 minuten een hele auto tegen. Dit roadhouse is het enige stukje beschaving in een omtrek van zo'n 200 km. Niks geks hier zo is dat gewoon.

Gisteren zijn het natuurpark Kilbara geweest erg mooi hoor, met soort mini grandcanyon eigenschappen die ze hier Gorges noemen. Om er te komen moesten we over 25 km " corrugated" weg, nou dat vergeet je niet snel. Zo,n weg is een zandweg die door het berijden allemaal ribbels krijgt, alsof je over de bielsen van de treinrails scheurt. De hele auto trilt uitelkaar, wat een gerammel. Daar zullen we nog wel meer van krijgen het komt hier veel voor. Nu opweg naar Shark Bay wat niet zo eng is als het klinkt, je kan er gewoon zwemmen en met al je ledematen weer afdrogen. Gaan nog stromatolieten zien denk ik, oudste levensvorm op aarde zeggen ze.

Enkele dagen geleden waren we met zonsopgang naar de Pinaccles gegaan (6 uur op) dit zijn soort Menhirs , allemaal gekke stenen pilaren en daar dan velden vol van. Op weg hier naartoe hadden we een aanvaring met een kangaroe, s'ochtends zijn die nogal actief, er stak er een de weg over en ik kon hem net niet ontwijken. Gelukkig voor ons hebben we een Roo-bar voorop de auto en gelukkig voor de kangaroe ging het niet zo hard. We raakte hem wel maar hij hopte een beetje pijnlijk weg, dus hopelijk heeft ie alleen een beurse staart.

We hebben nu zo ongeveer alles voor een echte stoere trip, extra onderdelen en speciale krik, laat maar komen. De auto doet het goed, beetje hoge oliedruk dat schijnt vaker voor te komen, volgens mij haalt hij het allemaal wel.

Dag allemaal en blijf reacties sturen in het gastenboek dat is hartstikke leuk!

See ya, mate! No worries!

Marijke en Henk

SHARE

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.