Speciaal Kakadoedels

Gepubliceerd in Winter in Darwin
Geschreven door  woensdag, 14 juni 2006 00:00
0 reacties
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Lees 3586 keer Laatst aangepast op zaterdag, 09 mei 2015 21:56

Na al dat gewaterval en gekloof zien we nu eens "wetlands"... Moerasgrond? Geen idee hoe je het moet noemen.. Kakadu (een natuur park) is in elk geval net zo groot als nederland (!!!) en bestaat voornamelijk uit velden die in het natte seizoen onder water lopen en daarna langzaam opdrogen. Dat geeft een heel mooi effect van drijvende grasvelden..

..met heeeel veel waterlelies ertussen en ook allerlei soorten vogels. Vogelaar Jan Willem (de man van mijn vriendin Annelot) zou jalours zijn. Na al die droge kloven en dorre gebieden die we gezien hebben is al dat water echt een opluchting.

We zagen een kroko
.... naast de boot! We deden een riviercruise van twee uur (op de Yellow waters, vonden ze beter klinken dan "Dirty River Water Cruises") en zodra we afgemeerd waren lag er al een 5 meter lange kroko hongerig naar ons te kijken. Zo mooi hoe hij langzaam meezwom met de boot, roerend met zijn staart. Die ogen, zo koud. Wij hadden op zich ook wel trek. De cruise was om 16.30, dan zouden we nog net de zonsondergang meepakken, maar niet gelunched.... gelukkig hadden we nog een pak crackers in de auto liggen, die hebben we de hele cruise zitten kraken. Water en droge crackers, echt luxe was het niet!!
De zon ging ook nog onder, echt zo mooi! De reflecties in het water, om van te watertanden! We (althans, voornamelijk ik) hebben weer veel te veel foto's genomen.
... en oh ja, de rest van Kakadu park was ook best geinig!

Zodra we de beste plek voor koffie hadden gevonden waren we weer niet weg te slaan!
We zouden eerst maar een nachtje naar Kakadu gaan, maar zodra we een voet in het huisje dat we huurde zette, besloten we nog een nachtje te blijven, veel te gezellig huisje en in een park zo groot als nederland, ja daar kan je ook niet maar 'n dagje naar toe gaan.
We zagen ook veel aboriginal rotsschilderingen. Tot nu toe had ik niet zoveel met abo kunst, maar op rotsen vind ik het zeer goed te pruimen!

SHARE

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.