Gibb River eind(je)

zaterdag, 10 juni 2006 09:32
0 reacties

Voor diegene die nog geinteresseerd is in het einde van onze trip (ik loop schandalig achter): Ik was in mijn vorige tekst gebleven bij het moment dat we bij het kruispunt stonden om te beslissen of we de route toch gingen rijden of niet. Greet had als eerste door (uit ons vorige verhaal) dat we inderdaad de route (gelukkig) toch gedaan hebben. Heel goed moeders, je gaat door voor de koelkast!De eerste stop was Wyndjana gorge. Erg prachtig, we arriveerden na zonsondergang op een groot veld met de enorme sterrenlucht boven ons. Leuk om hier te staan omdat dit ook de plek was waar de de motorpech kregen. De gorge zit vol zoetwater krokodillen waar je zo naar toe kunt lopen. Je kan echt vrij dichtbij komen zolang je ze maar niet lastig valt laten ze je leven.

De weg
De weg was eigenlijk best goed. Op zo'n 'dirt road' krijg je door te harde banden van die richels waar je overheen gaat stuiteren met je auto, hier noemen ze dat "corrigation". Eigenlijk lijkt het nog het meest op een golfplaten dak! Na het regenseizoen schaven ze de bovenkant van de weg af als het ware. En dit was dus net gebeurd, dus het viel allemaal wel mee. Er zijn een paar dingen uit zichzelf losgeschroefd in de auto en we hadden beschermingsplaten (tegen steenslag) onder de auto die we eens in de zoveel tijd moesten vastdraaien, maar al met al heel erg okee. Er waren echt wel mindere en spannende stukken, ik heb heel leuk gereden met grote geulen in de weg, zandstukken en talrijke rivierbeddingkjes (creeks) al dan niet met water er in... en er waren vier grote, diepe rivierkruizingen. De Durack en de Pentacost river. Deze rivieren zitten vlak bij zee waardoor er een sterke invloed is van het getijde en het betekend dat ze zout zijn waardoor er zoutwater kroko's in kunnen zitten, dat zijn die van het foute soort. In een van onze boeken staat "if you are close enough to see a salty (zoutwater kroko) your too close!".
Die grote rivierkruizingen waren geweldig. Het water kwam tot aan de deuren, net echt. Omdat je niet snel rijdt duurde het ook heel lang voordat we aan de overkant waren... ik heb er ook een filmpje van gemaakt.

Waterval na waterval
Oh oh oh wat was het mooi en oh oh oh wat gaan we mijn moeder jalours maken met de fotoos. Prachtig deze omgeving. Veel watervallen in kloven met idyllische poeltjes. Een van de watervallen (Manning gorge, halverwege de gibb) was erg groot en heftig en daar konden we achter zwemmen. We hebben al met al veel gewandeld en gezwommen. Vooral een van onze persoonlijke favorieten was "Galvans gorge", zo ontzettend reisfolder! Twee watervallen boven elkaar met helemaal bovenop op de rand een grote Boabab boom en het poeltje was omzoomd met palmen en waterlelies. We hebben romantisch in de onderste waterval gezeten (met andere mensen natuurlijk, het kan niet te idyllisch zijn).

Dronken in El Questro
Ik ga niet het hele verhaal in details vertellen want dat is toch veeeeel te saai. Dus El Questro is eigenlijk onze laatste stop op de route. Honderd kilometer voor het einde. El Questro is eigenlijk een plek waar mensen heen gaan die wel stoerig willen doen, maar er niet te ver voor willen rijden. Het zit dus vol met opgepoetste 4x4s en mannen met nieuwe cowboy hoeden en de grasvelden liggen er keurig gemanicuurd bij. 's Avonds maken ze een groot kampvuur en dan hoor je al de 'stoere' verhalen om je heen. We gingen aan de alchohol daar en omdat we leven als een stelletje nonnen had het een grote impact op ons! Ik had maar drie wijntjes op en ik hoopte echt dat ik geen onzin aan het vertellen was aan de mensen met wie we zaten te kletsen bij het vuur. De route naar de tent kan ik me niets meer van herinneren. Zelfs ook niet dat ik een (heeeel oncharmante onderkin) foto van ons nam en helemaal in een deuk lag. Ik was zo ver heen dat ik ook helemaal in een deuk lag om de sterren!

Nog een keer Gibb?
Zouden we het nog een keer doen? Ja zeker. Als we of ik hier nog een keer kom zouden we echt nog eens teruggaan. Iedereen zou er heen moeten gaan. De ruigheid, het door het water rijden, de prachtige verborgen plekjes, geweldig...
Omdat we toch een vrij strak schema hadden konden we lang niet alles zien. We wilden namelijk ook nog naar de Bungle Bungles en dat hebben we uiteindelijk ook gedaan. We hebben daar een helicoptervlucht gemaakt, HELEMAAL GEWELDIG.

SHARE

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.