Speciaal Gestolen...!!!!!!

Gepubliceerd in Winter in Darwin
Geschreven door  vrijdag, 16 juni 2006 00:00
0 reacties
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Lees 3784 keer Laatst aangepast op zaterdag, 09 mei 2015 21:55

Och wee en wee, het ging helemaal fout bij de keuring. We moesten de auto laten herkeuren om de nummerborden van West Australische naar Northeren Territory's te krijgen. Dus Henk was met de koper samen naar de keuringsboer gegaan en ik bleef thuis bij John & Daphne. Het zou slechts een formaliteit zijn...Maar...
Nee dus, Henk belde ons met onze mobiele (pre-paid, speciaal gekocht voor de verkoop), mijn vader nam op en begon te vloeken. Stress.. Henk vertelde dat er in de keuring duidelijk was geworden dat onze motor GESTOLEN was!!!! En ze hadden de politie al gebeld!!! John en ik sprongen in de auto om naar hem toe te rijden en de hele weg ging er van alles door mijn hoofd. Henk kon de bak in als ze dachten dat hij er iets mee te maken had. Dat zou het ergste zijn, maar ze zouden ook de auto kunnen inrekenen of zelfs de motor er uit halen zodat we een lege huls over zouden houden. In nederland kan je toch ook boetes krijgen of opgepakt worden als je gestolen goederen aanschaft...

Mijn fantasie sloeg echt op hol, want ik dacht dat de mensen van het keuringsgebouw hem misschien wel opgesloten hadden in een klein kamertje tot de politie zou komen. Nou gelukkig viel dat wel mee, hij stond met de koper samen te wachten op de plek waar de auto's gekeurd werden. Op het moment dat we aankwamen kwam er een vrouw uit een kantoortje en gebaarde dat we mee moesten komen. Ze zat aan de telefoon met de politie en we konden het gesprek gedeeltelijk volgen. Wat zou er gebeuren? Ergens in het gesprek hoorden we haar iets zeggen als "just let it fly"... onze hoop steeg. Wat een mazzel, toen ze ophing zij ze inderdaad dat ze het zouden laten gaan omdat de motor te lang geleden aangegeven was bij de politie, dus zelfs diegene die ons de auto verkocht had wist er ook niet van. Wat een ontzettende opluchting!!! Blijheid. De koper was er nog, de auto was nog van ons en henk hoefde de komende weken niet op water en brood te leven in de gevangenis van Darwin.

Wel een auto, geen koper
Hmmm... wat de dame in het kantoortje nog niet tegen ons gezegd had was dat de keuring niet helemaal goed afgelopen was. Er bleken toch nog een paar HELE kleine dingetjes mis mee te zijn, zoals dat de nummerbord verlichting aan de achterkant het niet deed. We zouden dit eerst moeten repareren voordat we de auto kunnen verkopen aan iemand die in deze staat woont. Onze koper Jeff moest deze dag nog terug naar het eiland waar hij woont, dus hij had geen tijd om daar op te wachten en hij wilde het ook niet op een andere manier regelen. Hij had nog een optie bij een dealer staan, een auto die duurder en minder goed was, maar hij wilde niet meer wachten. Koper Kwijt! Jammer...
We hadden een tweede koper de avond hiervoor langs gehad, maar dan zouden we in de laatste paar dagen die we hebben de reparaties maken en dan kunnen we misschien de auto alsnog niet voor 7000 verkopen, want we hadden nog niet onderhandeld met die man. We hadden ook een paar weken geleden nog mensen ontmoet de onze auto voor 6000 wilde kopen. Het is een nederlands stel dat een raodhouse (bezinepomp) runnen vlak bij kunnanura (Doon Doon Roadhouse). We hadden dus de keuze 1: verkopen aan iemand in darwin of regio, dus dan moeten we de auto laten herkeuren en dan moeten we eerst de reparaties uitvoeren en we weten dan niet wat we voor de auto kunnen krijgen, misschien 7000 maar misschien wel minder.
Of 2: we verkopen hem aan de nederlanders in doon doon voor 6000 en hoeven er helemaal niets meer aan te doen, want de auto is geregistreerd in west australie en die mensen wonen in west australie.

We gaan voor optie twee
We hebben hem verkocht aan de nederlanders, Bas en Marijke. Het was gewoon het lot de auto te verkopen aan een naamgenoot. We regelen al het papierwerk met ze en zetten de auto dan bij een truckbedrijf dat de auto naar hun toe kan brengen.

Wat een rare dag gisteren, het ene moment dachten we dat we de auto kwijt zouden raken, het andere moment hebben we de auto verkocht allemaal in drie uur tijd. Nu weten we ook waarom de auto zo goed reed, het was ook een nieuwe motor!
We konden niet eens blij zijn dat we de auto verkocht hadden, want de prijs was lager en het was zo'n rare dag, maar vandaag (zaterdag) begint het door te dringen. De mensen hebben het geld over gemaakt (wat een vertrouwen) en het geld voor je zien doet altijd goed. Het komt dus neer op zo'n 3500 euro. We hebben 6400 dollar betaald aan de auto incl. reparaties en nieuwe onderdelen en we krijgen er nu 6000 dollar voor, dus heeft het hele avontuur ons 400 dollar gekost, ofwel 233 euro! We zijn er blij mee, het had heel verkeerd kunnen aflopen met die gestolen motor. Als we een 4x4 hadden gehuurd voor 5 weken waren we minstens 5000 dollar kwijt geweest en hadden we ook een groot eigen risico gehad. Nou ja, bla bla, ik zal wel weer van micha en tom horen dat ik altijd geluk heb, en misschien is dat ook wel zo! ;-)

SHARE

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.