Home-made mosquito repellent can be as good or even better then retail repellents. I read this article about it with great interest. This triggered me to plant some catnip seeds in my green house last year. My cats loved the idea too!
This spring last years catnip exploded and overtook all the other plants in the green house. Time to cut it and make some repellent before all the other plants die of being in the shade...

Here is the recipe I use for making catnip anti-mozzie cream:
zaterdag, 21 februari 2015 21:10

Zelf wasmiddel maken kan echt en werkt echt!

Gepubliceerd in Zelfmaek

Zo, even een klein berichtje over wasmiddel. Zelfmaken! Het makkelijkste wat er is en je was wordt lekker fris :-) Wat doe je?  Koop een blok Marseille zeep die je zelf opraspt of koop een zak luie Marseille vlokken. Ik heb een zak vlokken van twee kilo gekocht en daar doe ik vast tot 2047 mee. Voor een hoeveelheid van 5 liter heb je namelijk maar 16 gram vlokken voor nodig. Anyway, pak een grote pan, gooi daar vijf liter nog borrelend bloedheet water in en voeg daar dus 16 gram Marseille vlokkenrasp aan toe. Roeren!! (met een garde) en roeren en nog een keer roeren. Dan komt de magie: laat het 12 tot 24 uur staan, roer nog een of twee keer. Als het lekker lobbig is voeg je zo'n twintig tot dertig druppels lavendelolie of eucalyptusolie toe voor een lekker geur, even toeren en met een trechter giet je de boel in een oude wasmddelfles (of twee).

dinsdag, 21 oktober 2014 00:00

Hüttenkäse deodorant

Gepubliceerd in Zelfmaek

4 november 2014 11:14 | Goedendag Hekserij,

Hopelijk kan ik terecht bij jullie met een particuliere vraag over emulgatoren. Ik maak voor eigen gebruik diverse producten zelf waaronder deodorant. Ik gebruik daarvoor het klassieke recept kokosolie, bakpoeder, maizena en tee tree olie. Omdat de deo boven de 22 graden vloeibaar wordt en bij lage temperaturen keihard, heb ik bij jullie de emulgator xantaan gom besteld. Als ik dit toevoeg gaat in eerste instantie de deo enorm schuimen en daarna veranderd het in hüttenkäse (klonterig).

zaterdag, 21 augustus 2010 00:00

Open boterbrief!

Gepubliceerd in Hollandezi

Hallo Keuringsdienst,

Ik ben een echte boterfanaat. Roomboter, puur natuur met lekkere zoutkorrels er in, zalig.
Helaas moet ik het op mijn werk met 'normale' boter (oftewel halvarine) doen en het valt me op dat deze A. echt nergens naar smaakt en B. steeds van mijn mes afvalt en dan ook het liefst net voordat ik mijn bord bereikt heb. Weten jullie waarom dat zo is?

dinsdag, 27 juli 2010 00:00

buig de bocht

Gepubliceerd in Voetje

De plint is de bocht om.. links achter de kachel zeg maar. De plinten zijn van mdf en m.b.v. amoniak kon henk hem buigen. Niks psychokinese..

Mijn vakantie is vandaag begonnen, mmmmm morgen uitslapen!

zondag, 11 juli 2010 00:00

Jaaaa dat valt niet mee!

Gepubliceerd in Voetje

....dat klussen.. Ik doe effe nauwlijks iets. Henk heeft nu twee weken vakantie gehad (van de 6) en doet elke dag wel iets aan het huis. Niet veel, want hij moet ook bijkomen, maar hij doet nog wel iets. Ik doe HELEMAAL niks! Ik sta het mezelf wel toe, want het was een pittige winter/lente. Dus binnenkort pak ik het wel weer op. We liggen voornamelijk in het zwembad (verjaardagskado voor mij) en genieten van de zon. Wat een ontzettend mooie zomer voor ons. Wat een fantastisch begin van onze voetakker carriëre. Ik heb vaak momenten dat ik het gevoel ben dat ik op vakantie ben. Wat een fijn huis!

zaterdag, 03 juli 2010 18:59

Vloer plakken, aardbeitje pakken

Gepubliceerd in Voetje

We zitten nu met ons hele hebben en houwen op de bovenverdieping, want henk en sjors leggen vandaag en morgen de vloer. Poezen ook allemaal voor pampus boven.

Sehr typisch, we hebben lijm gekocht voor de vloer, 11 potten. Zijn ze bezig de vloer vast te plakken, blijkt dat we zo'n 7 potten te weinig hebben. Niemand die weet waarom, ook de verkoper weet het niet, want ik ben er even geweest om nieuwe potten te halen. Nou ja... Belangrijkste is dat hij straks ligt. Ze zijn nu in de keuken bezig, vloer ligt daar bijna.
Gisteravond de boel geprimerd, wat inhoudt dat je de vloer goed stofzuigt, dan 2 componenten epoxy er op smeert en vervolgens razend snel zand (75 kilo zand!!!) er op gooit. Dit zorgt er voor dat er een lekker schuurpapiertje op de vloer komt waar de lijm voor de vloer goed op vast blijft zitten. Vanacht was de hele benedenverdieping een zandbak dus. En vandaag alles weer snel opvegen/zuigen omdat de vloer er op gaat. Cool spul trouwens die epoxylijm. Het werd heel heet en smolt door de plastic zak heen, daarna begon het te roken! En als het droog is wordt het zo'n glazige, harsige klont. Als je er een vliegje in stopt kan je doen alsof het een fossiel uit het pleistoceen is (toen er nog dinosauri%euml;rs graasden).
Het is me helaas niet gelukt het verven af te krijgen, want ik heb geholpen met de primer, dus dat wordt afdekken maar. Moet nog een paar keukenmuren doen. Frank heeft de kleur verbeterd, is niet zo kuikentjes meer en warmer dan hij was...In de tussentijd hebben we ook de trap heel definitief vastgelijmd. We hebben hem iets meer naar de balk geschoven en meteen hardstikke vastgelijmd met bruislijm, dus dat komt nooit meer los. Hij zit nu zo goed dat er geen enkel kraakje meer te horen is. Hij zat zo goed dat hij een halve cm boven de grond zweefde! Toen even wat ondersabelingsmortel er onder. Nu zit hij goed..

vrijdag, 25 juni 2010 20:45

Gemist moment supreme!

Gepubliceerd in Voetje

Zo hectisch met mijn pa hier en nog verbouwen en verhuizen dat ik niet eens verteld heb over het moment supreme DE VERHUIZING! Afgelopen weekend zijn we verhuisd. Omdat we niet alles in 1 keer verhuizen vraag ik me af wanneer ben je nou echt verhuisd? Als je kleren over zijn, of je huisdieren of je als computer over is (dat vonden de mannen van kovoks)? Nou voor mij was het eigenlijk het moment dat mijn matras en kleren en kookmogelijkheden over waren, afgelopen zaterdag dus. Maar onze computer staat nog in utrecht (evenals alle meubels) en de poezen hebben we gister opgehaald. Ik was aldaar in utrecht met tom, zak kattengrit, 3 reismandjes (we hadden er zelf ook eentje) en een tweede kattebak, wie was daar niet? De dikke rooie, spasmo. Dus hebben we maar gewacht, en een frietje gegeten, en voetbal gekeken en henk kwam ook binnen, dus met zijn drieen wachten... Uiteindelijk kwam hij om een uur of half negen, vlak voor nederland - kameroen binnenzetten. Dus dan toch maar alle haarballen in hun mandjes stoppen en naar meet rijden. Aussie raakte zo in paniek dat hij op een gegeven moment op anderhalve meter hoog aan zijn nagels aan het houtwerk van de openslaande deur van de slaapkamer hing! Maar goei, het is toch gelukt. Vier van die kleine beestjes zijn ook niks vergeleken bij 3 volwassen mensen (zou je denken).

Gelukkig gingen ze allemaal binnen een uur aan de wandel boven, behalve ijs, die kwam pas middernacht luid blazend achter het knieschot vandaar en heeft de halve nacht blazend en grommend rondgelopen. Ik zit hier nu een dag later op bed te typen en ze liggen allemaal rustig als kleedjes op de vloer. Het is namelijk bloedheet hier. Niet alleen was het een briljant idee om de vloerverwarming uit te testen met 25 graden buiten temperatuur (de vloerverwarming staat nu op 35 graden), we doen het ook nog eens op een moment dat we alles potdicht moeten laten vanwege de poezen en vluchtgevaar! We werken dus niet erg van planmatig :-D
Maar het belangrijkste is dat de vloerverwarming het goed doet, dus we kunnen de temperatuur weer gaan afbouwen en dat de poezen happy en relaxed zijn en dat begint er ook al aardig op te lijken!

Pagina 1 van 16