vrijdag, 16 juni 2006 00:00

Gestolen...!!!!!!

Och wee en wee, het ging helemaal fout bij de keuring. We moesten de auto laten herkeuren om de nummerborden van West Australische naar Northeren Territory's te krijgen. Dus Henk was met de koper samen naar de keuringsboer gegaan en ik bleef thuis bij John & Daphne. Het zou slechts een formaliteit zijn...

donderdag, 15 juni 2006 00:00

OoohhhTooooo

.. oh oh oh, spannend... De man die onze auto wilde kopen (voor 7000) is hier net geweest, we lagen nog in bed, dus snel op, papieren zoeken, chaos. Henk met Jeff (koper) naar het registratiekantoor. Blijkt dat de auto nagekeken moet worden (een soort APK keuring) om

woensdag, 14 juni 2006 00:00

Kakadoedels

Na al dat gewaterval en gekloof zien we nu eens "wetlands"... Moerasgrond? Geen idee hoe je het moet noemen.. Kakadu (een natuur park) is in elk geval net zo groot als nederland (!!!) en bestaat voornamelijk uit velden die in het natte seizoen onder water lopen en daarna langzaam opdrogen. Dat geeft een heel mooi effect van drijvende grasvelden..

woensdag, 14 juni 2006 00:00

Tautootje

We zitten nu, donderdag middag, te wachten tot degenen die naar onze auto zouden komen kijken vandaag van zich laten horen. Het zijn twee mannen, los van elkaar. De eerste is Jeff en de ander is Danny.

woensdag, 07 juni 2006 09:07

Darwin en whiskey!!

Zo leuk om hier te zijn. Winter in darwin. Toen we aankwamen konden we het huis niet vinden! We hadden wel de goeie straat, maar de huisnummers werken anders hier, dus we reden al een tijdje rond en plots herkende ik hun huis van de foto's die ik had gezien en ik herkende de auto. Toen mijn pa als dolle man over de straat rende wapperend met zijn handen, haren en sarong wisten we zeker dat we goed zaten.

zaterdag, 10 juni 2006 09:32

Gibb River eind(je)

Voor diegene die nog geinteresseerd is in het einde van onze trip (ik loop schandalig achter): Ik was in mijn vorige tekst gebleven bij het moment dat we bij het kruispunt stonden om te beslissen of we de route toch gingen rijden of niet. Greet had als eerste door (uit ons vorige verhaal) dat we inderdaad de route (gelukkig) toch gedaan hebben. Heel goed moeders, je gaat door voor de koelkast!

vrijdag, 02 juni 2006 12:47

Gibb River Horror

Pfoeh, wat een verhaal... daar zijn we weer!
We zijn in Kununurra! Maar niet zonder problemen natuurlijk, want dan hadden jullie ons al eerder gehoord. De eerste 150 km van de Gibb River Road hebben we gedaan, wel vier keer (2x heen, 2x terug), waarom?

woensdag, 24 mei 2006 11:51

Nieuwe foto's en Gibb River Road

Dit zou wel eens het laatste bericht kunnen zijn dat jullie van ons krijgen! Morgenochtend vroeg beginnen wij aan de gewaagde en gevreesde route...
Als er iets krokoland is dan gaan wij er nu naar toe.

zaterdag, 20 mei 2006 05:54

Nieuwe waterpomp + geschaafde knie!

Hee hee!
Neee, nog steeds in Port Hedland!
Vorige keer schreven we dat we aan het wachten waren op de reparatie van de oliepomp van de bruiser (auto).. toen zijn ze er achter gekomen dat de waterpomp meer dan een centimeter speling had... voor de niet techneuten als ik: das is dus niet goed!

donderdag, 18 mei 2006 10:44

...(al) op de helft!

Jeetje we zijn al op de helft in kilometers en tijd (los van de twee weken bij mijn vader in darwin). Een goed moment om wat dingen aan de auto te laten fixen. Nieuwe v-snaar en nog een andere snaar, nieuw onderdeeltje in de oliepomp en alles vast schroeven wat inmiddels losgerammeld is, dat is ongeveer de helft van de onderkant van de auto!
We hebben eindelijk onze mail gelezen en....

maandag, 15 mei 2006 07:11

Allemaal beestjes :-)

Heeeee dat is lang geleden!!
We zijn even goed van de kaart gegaan. Heeerlijk gesnorkeld, vier dagen lang bij ningaloo reef in het water gelegen. Bij Winderabandi om precies te zijn. We zijn echt watjes; zelfs nadat onze directe buren (echte aussies, die een halve kilometer verder stonden) ons gerustgesteld hadden dat de haai (van anderhalve meter) echt niet van ons zou knabbelen durfden we nog niet echt lekker het water in...

zaterdag, 06 mei 2006 10:16

The Outback is begonnen!

Hallo Barbapapas en Barbabollos,

We zijn nu bij een roadhouse "Billabong" wat zoiets als plasje water betekent. Nou, niet gezien hier! Het is hier enorm wijds, we zitten op de Highway en komen elke 5 minuten een hele auto tegen. Dit roadhouse is het enige stukje beschaving in een omtrek van zo'n 200 km. Niks geks hier zo is dat gewoon.

vrijdag, 05 mei 2006 04:43

Onderweg, nu in Geraldton

Goeiemorgen! Het is 5 mei, rond half negen 's morgens. Ik zit achter een mac computer in de receptie van de te dure camping.
We zijn afgelopen maandag vertrokken vanuit Perth. Die auto die ik eerder beschreef hebben we dus gekocht. Ik had hier heel graag een plaatje neergezet van ons met de auto, maar deze internetverbinding stamt nog uit de tijd dat australie geen eiland was, dus helaas....
Maar: